Upp

♥ Penang & Gerogetown

Penang fick bara två dagar av oss innan vi kände oss klara med stället. Ingen av oss kände väl riktigt att vi ville stanna där. Hotellet vi bokat låg sådär till och det fanns inte direkt några goa stränder i närheten. Första dagen vandrade vi genom Georgetown och försökte hitta sevärdheter där. Det är extremt varmt för att gå runt i städer kan man väl konstatera. En annan sorts värme än i Filippinerna, så man blir ganska slö av att strosa runt. Va vid ett slags tempel som hette Khoo Kongsi, men kände väl inte riktigt att det va något jätte WoW. Någon religös plats! Efter det tog vi oss till Penang Hill som va desto bättre. Det tog 45 minuter att åka dit från busstationen. Båda två somnade ganska snabbt, trötta tjejer! När vi väl va framme köpte vi en tåg biljett för att komma upp på en kulle med utsikt över Georgetown. Klart värt! Tåget åker upp för ett ganska brant parti och när man kommer upp får man en väldigt fin utsikt. Där uppe fanns bland annat ett café där vi tog en kaffe med en otroligt vacker utsikt. Vi va även och kollade på någon anna sorts religös plats, bredvid en moske! Ett slags hus med väldigt vackra detaljer på, fina figurer och annat smått och gott. Man va bland annat tvungen att ta av skorna för att gå in. I övrigt en väldigt mysig dag.
 
Andra dagen hade vi tänkt åka till en fruktodling. Inget jättemåste, men ändå roligt att se! Så vi började med att ta rätt buss åt rätt håll, men blev tillsagda av busschauffören att vi va tvungna att byta. Kan börja med att nämna att det inte finns några direkta tidtabeller. Utan bussarna kommer lite när dom kommer, man kan ju få stå och vänta ett tag. Väl framme vi en station mitt i ingenstans så säger han att bussen vi ska byta med ska komma dit. Visst tänker vi och hoppar av, lite små märkligt får man väl säga. Massa bussar åker förbi, men inte den vi ska med, vi blir lite otåliga och kollar runt. Försöker få hjälp, får ingen direkt hjälp. Dom är nästintill otrevliga känns det som. Hittar någon tidtabell tillslut och bussen vi ska med åker väldigt sällan. Vi båda tappade lite lusten att åka till fruktodlingen så vi vände kosen och åkte till en strand istället. Ingen höjdare till strand direkt då det låg en byggarbetsplats bredvid och vattnet va väl sådär att bara i. Inte jätte lyckat där inte ;) Menmen, så kan det vara ibland. Vi jämnade upp det med att käka en god middag med drinkar till på Hard Rock Café som låg alldels bredvid. Där satt vi ganska länge och tjötade lite, himla mysigt. Tittade lite på ett band innan vi drog hemåt, innan det hade vi bestämt oss för att åka vidare. Mot Langkawi där vi befinner oss nu :) 
 
I övrigt tog det runt 5 timmar från Kuala Lumpur till Penang med buss. En ganska lång resa, det har det ju inte varit brist på under tiden här. Att resa långa sträckor för att komma fram till målet, haha! Framme vid busstationen tog vi en taxi som tog 45 minuter till det hotell som vi hade bokat.
 
Utsikten från Penang Hill
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentarer

Kom ihåg mig?Trackback


Trackback