Upp

♥ Panglao Island

Vistelsen på Panglao Island lider mot sitt slut och man känner sig väldigt nöjd. Det har varit fina dagar här och man har känslan av att inte vilja åka härifrån efter ikväll. Vi va nämligen ute på en tur idag till Chocolate Hills och lite andra destinationer. Där mötte vi tre väldigt snälla filippiner som vi nu spenderat kvällen tillsammans med. Det har verkligen varit ett fint möte och vi har pratat en del under dagen vilket gjort att man lärt känna varandra lite. Ett jättefint möte som man verkligen kommer att ta med sig efter denna resan guldvärt <3 Kit, Roessa och John (osäker om jag skriver namnet Roessa rätt här, men utalet är ett ungefär iaf). Stunder som är guldvärda! 
 
Dagen har som sagt varit väldigt fin, men också lång. Vi åkte iväg kl 09.00 imorse mot Chocolate Hills och kom tillbaka 19.00 på kvällen, så man är ganska trött. Det tog oss ca 1,5 timma att komma dit en väg. Väl framme bestämmer vi oss för att åka fyrhjuling vilket va väldigt roligt i sig och vi fick se kullarna (som det är) på nära håll på marken. Detta gjorde dock att vi missade utsiktspunkten vilket vi förstod först efteråt och som kände som en lite besvikelse faktiskt. Man lär sig av sina misstag! Därefter åkte vi vidare för att kolla på en fjärilsdal, som va helt ok. Vi åt lunch på en båt för att sedan åka iväg på en jättevacker flod med otroligt fin natur. Vi stannade på floden för att titta på ett uppträdande av några bybor, där dom sjöng och spelade gitarr. Väldigt gulligt och minnesvärt! Jag höll i en orm på ett zoo, tog kort på solnedgången, tittade på spökapor. Det har som sagt varit en väldigt fin dag och kanske bytte vi utsiktsvyn mot ett trevligt möte med tre filippiner? Vem vet!?
 
Panglao har i övrigt varit en fin vistelse. Stranden här är fin, men den är ganska kort och på större delen är det väldigt mycket båtar som ligger. Om man tar en moppetur kan man hitta mycket finare stränder, men som man kommer få betala på. Dom fyra svenska tjejerna vi träffade här hade åkt runt. På en av stränderna skulle man betala 600 peso och dom släppte bara in 30 pers, en privatägd strand av en hotelkedja fatta jag det som. Dom hade åkt vidare och hittat en annan jättefin strand som man fick betala 25 peso för och där det va ganska långgrunt. Mycket lugnar med folk! Så det går att välja andra alternativ om man vill. 
Hotellet vi bott på heter Tierra Azul och ligger i ena änden av Alona Beach. Det är ett ganska enkelt hotell och är till ett bra pris. Kuddarna är ganska hårda, med det funkar om man har backpacker budget (måste funka xD). Frukosten är väldigt enkel; två mackor, ett ägg, smör, marmelad och lite grönsaker med kaffe till. Personalen har varit jättegullig och trevlig! Städning sker om man ber om det och toalettrullar får man hämta, som sagt enkelt men fungerar alldeles utmärkt :) Det är även på den lugna delen av stranden vilket är väldigt skönt, slippa allt ljud som kan vara på vissa ställen. Som trafiken i Boracay, mycket ljud på kvällarna.
 
Receptionen och en del av utsidan på Tierra Azul,
det hotell vi bodde på i Panglao.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentarer

Kom ihåg mig?Trackback


Trackback