Upp

♥ El Nido

De sista dagarna har spenderats på ön Palawan och i El Nido. Det är, vad vi hört och sett, en av de vackraste platserna på  filippinerna. Stämmer absolut! Vi flög från Cebu till Puerto Princesa och därifrån tog vi en van upp till El Nido. Från Puerto Princesa till El Nido tar det 6 timmar, så det är en bit att åka. Vi åkte med ett företag som heter Camarih och dom va förvånansvärt bra på att hålla tiden. Det har varit lite sisdär med det innan, får vänta i ca 30 min. Men dessa va förvånanstvärt smidiga att åka med. Detsamma här är att det är värt det när man väl kommer fram. Man får ju se mycket av naturen när man åker genom landet så, något båda gillar. Känns inte som att själva stan El Nido är så stor, det området vi va på om man säger. Vi valde även där att ta en promenad första dagen. Gick längs med stranden och kusten, vädret va inte jättebra heller, så skönt att promenarea lite. Hittade en gasnka avlägsen strand och såg även vilda apor på vägen tillbaka. Kändes bra att se dom i det vilda och inte på något turiststråk eller någon turistig stig. Utan dom fick vara där för sig själva! 
 
Vi hann även med två Island Hoping turer bland El Nidos öar. Även det otroligt vackert! Första turen va det en massa laguner som vi påkte runt till. Ganska knepigt att ta sig till de olika ställena då båtarna inte kunde stanna precis vid stranden på grund av klippor och grunt vatten. Utan man fick antingen simma till stället eller gå på klipporna och samtidigt försöka hålla balansen. På några ställen va det väldigt mycket maneter, klungor av dom, vilket va mindre trevligt. Man är ju inte jätteförtjust i att simma bland dom, men vad gör man inte för att få se paradiset!? Vid lunchtid serverades det buffé på stranden. I form av ris, grillad fisk, kyckling, soja och frukter. Otroligt gott får jag säga! Vi hade turen med oss och fick se en skymt av delfiner och även nån val på vägen, himla häftigt. Andra turen vi va på så va det mer stränder vi åkte runt till.
 
Sammanfattning av vistelsen på El Nido är att det är en väldigt vackert plats att vara på. Om jag åker tillbaka så hade jag velat ta 3 nätter för att åka runt och tälta på öarna, något man kunde göra för ca 2500 kr. Där ingick mat, boende i form av tält och skjuts mellan öarna. Helt klart en upplevelse som man hade velat testa, får se ännu lite mer av det vackra.
 
Imorgon bär det av mot sista delen av resan, iaf för min del. Flyget mot Malaysia lyfter 12.40 och vi ska vara framme 16.25 om allting går som det ska! Kuala Lumpur står för nästa äventyr och även ett lite lyxigare hotell då Paulian fyller år när vi är där :) Då får man lyxa till det! Det blev lite lyxigt här också, då det enda hotellet som vi såg i närheten av flygplatsen va ett lyxhotell. Så nu ligger vi här med världens goaste sängar, ett par kuddar som är dröm (har bara varit hårda kuddar innan) och förut beställde vi mat till rummet. Vi blev väldigt väl bemötta när vi kom in hit och man kände väl sig inte rikgit hemma i alla glans. Men det är vi värda tycker jag :'D 
 
Hej så länge,
så får vi se när man kan skriva nästa gång!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentarer

Kom ihåg mig?Trackback


Trackback