Upp

♥ Bohol & Panglao Island

Efter en dags resande från Boracay har vi nu installerat oss på ön Panglao, som ligger bredvid ön Bohol. Färden hit va ganska lång. Vi gick upp 07.00 i Boracay för transfer till flygplatsen, som vanligt är dom försenade så vi blir lite sena till flygplatsen. Bussfärden va denna gången något skumpigare. Busschauffören gasade på lite extra kändes det som. Väl framme i Kalibo har vi bara en timma och tio minuter på oss att checka in, vilket är ganska kort tid om det är svin lång kö in till incheckningen. Dörren man gick igenom fick man bara plats en person och det gick hur segt som helst. Vi får ställa oss längst fram för att hinna till incheckningen som plötsligt är om 15 minuter. Ungefär halva planet stod där och det va inte direkt så att dom prioriterade att vi skulle komma in först, utan väldigt sega som sagt. Väl inne checkar vi in bagaget och går för att betala terminal avgiften (små dålda avgifter överallt), märker att vi inte har tillräckligt med pengar till bådas avgift. Innan har det nämligen inte fungerat att ta ut pengar från automaterna vi varit på, antingen så har pengarna varit slut eller så  har det inte funkat. Så Paulina får springa iväg och ta ut pengar, kommer knappt in på flygplatsen. Efter om och men kommer hon in och tio minuter innan avgång ska vi gå på planet. Hahaha! Det är kul att resa eller vad säger man. ca 50 minuters flygning till Cebu från Kalibo.
 
Väl framme i Cebu köar vi för taxi och denne chauffören va inget vidare. Jag hinner knappt sätta mig i taxi innan han ska iväg, vi får säga till att han ska stanna. Han skrattar lite åt det och sen pratar han inte med oss på hela resan som tar 45 minuter. Märklig snubbe det där! Pier 1 är där vi stannar och vi köper biljett till färjan som ska gå 3.10, det gör den inte utan ca 15 minuter senare. 2 timmars färja och 20 minuters taxi senare är vi framme på Panglao och letar hotell. Får hjälp av en snäll kille som kör oss för att leta. Guppigare vägar kan man ju leta efter, haha! Trodde nästan mopeden skulle gå sönder. Men fram kom vi och Tierra Azul Resort blev det. Väl dugligt för två backpacker tjejer :) 
 
Vi träffade fyra svenska tjejer vid färjan som vi delade taxi med hit. Väldigt trevliga och hjälpsamma! Dom nämnde att snorklingen och dykningen skulle vara grym här. Så snorkla måste man ju göra! Vet inte om dykcertifikat står på schemat just nu, kanske i framtiden. Finns även lite andra turer man kan ta. Återstår att se vad det blir! Vi kommer stanna till lördag iaf.
 
Ha det gott så länge! 
Kram på er <3
 

Kommentarer

Kommentarer

Kom ihåg mig?Trackback


Trackback