Upp

♥ Evig lycka

26 Maj 2014   Grekland   1 Kommentar
 
En fantastisk resa, minnen som sätter sig <3
Jag älskar dig min syster <3
 

♥ Det finns så mycket jag vill säga

24 Maj 2014   Min vardag   1 Kommentar
Jag har världen i min hand. Jag kan göra precis vad jag vill,
jag kan springa var jag vill. Vägen bestämmer bara jag.
Jag kan forma den precis som jag vill ha den.Det
finns det ingen som kan ändra på! För världen den
är bara min och jag tar emot den med öppna armar <3
 
 
 
 

♥ Göteborgsvarvet

18 Maj 2014   Min vardag   2 Kommentarer
Den 17 maj har jag varit lite små nervös inför sen den dagen jag anmälde mig. Inom mig har jag kännt hela tiden att jag haft ett mål, ett mål som för mig känts lite omöjligt. För inför mig själv har jag faktiskt inte trott att jag skulle klarat det. Inte ens den gången jag testade att springa två mil första gången ville jag tro att jag skulle klara det just den 17 maj.
 
Men så va det dags att springa Göteborgsvarvet. På morgonen gjorde jag iordning havregrynsgröt, drack massa vatten, försökte hålla en lugn känsla i kroppen, ladda. Satt och kollade lite på varvets sändningar innan det va dags att dra sig in mot slottskogen och dags att ladda på riktigt. Dags för start, dags att ge järnet, dags att springa det där loppet man sett fram emot ett tag. Stämningen, alla som springer, jag går in med en glad känsla i kroppen. Det känns så bra! Vi går tillsammans fram till start, tre tjejer står där framme och kör uppvärmning. Minutrarna rör sig mot start, snart är det dags på riktigt.
 
Startskottet går, folk börjar röra sig snabbare, första klivet över startlinjen. Och där va man igång på riktigt, nu gäller det. Nån började gå efter 2 km, en annan ser man springer på, längs vägen är det folk som hejjar på. Springer förbi ett bostadsområde, en snäll person står med vattenslang och svalkar alla löpare som springer förbi. Nån sjunger en ramsa "ni som springer är ni klara - jajamensan fattas bara..". Fattas bara att kött resten av vägen! En seg backe, eriksberg, vi springer igenom en banan område. Några ser nån dom känner igen och hejjar järnet "Kom igen nu, du klarar det, kämpa!". Vattenstationen kommer, dags att fylla på. Det känns varmt, skönt med lite skugga, skönt att svalka sig under vattnet som finns här och var.
 
Kommer till den jobbigast delen. Förbi Nordstan och mot den otroligt långa Avenyn. Känns otroligt varmt, känns ganska tungt, hur tusan ska jag orka? Tar ur lurarna, hör massa skor mot marken, folk tittar. Gud, det känns tugnt. Bara att fortsätta, kom igen nu! Känns som allting går otroligt långsat. Försöker hitta lite utrymme så man får lite space bland alla löpare, undra vad dom tänker på !?!? Tar det aldrig slut nån gång. Börjar skymta Poseidon, konserthusen, Götaplatsen. Hela vägen har jag letat efter nån man känner igen. Nånstans, där, mitt bland alla folk ser jag tre välkända ansikten. Dom ser mig också, "Kom igen nu Linda, kom igen! Det är inte långt kvar nu." Min moster pekar på klockan, kom igen nu Linda, bara 4 km kvar nu. Kom igen nu det sista! Glädjetårar kommer fram, fan Linda, kom igen nu det sista.

Jag får ny energi, springer fram med handen, high five. Kom igen nu! Ny energi i kroppen, kom igen nu, inte stanna, fortsätt. Ca 2 km kvar, kom igen nu, jag ser en röd keps kika fram. Bredvid tre till som jag känner. Kameran är framme. Lycka, ny energi! Den sista bron kommer. En liten bro, känns satans tungt nu. Men det är inte långt kvar nu. Höger knä göra ont, men kom igen nu Linda för tusan. Det är inte långt kvar nu fortsätt framåt. Fan ta dig om Du stannar! Saktar ner farten, knät gör ont, inte stanna, måste fortsätta. Det är ju så nära nu. Så nära, men så himla långt bort. Jag närmar mig, lite saktare än innan, fortsätter framåt, fan! Minnen från Lilla Varvet kommer fram, det är otroligt nära nu, otroligt nära. Knät gör ont, men du ska fanemej ta dig i mål, fortsätt framåt. Blicken i marken, känns som att det går lite fortare då. Tittar upp, ser målet, vilken lättnad, vilken lättnad. Snart framme! Kollar tiden, tänker efter det är bra, fan kunde vart bättre, men det är ändå bra. Kom igen det sista nu!
 
Mållinjen, äntligen, så skönt, så skönt. I did it, i made it, finally. Jag klarade målet för detta året, eller gjorde jag verkligen det? Är det verkligen sant!? Gjorde jag? Går fram till vattenbehållarna, kastar i ansiktet. Iskallt, gud vad skönt. Jag gjorde det faktiskt, tillsammans med många andra den 17 maj 2014. Jag själv klarade att ta mig igenom Göteborgsvarvet under två timmar. Men inte utan er som trott på mig hela tiden och som peppat mig på vägen, utan er hade jag inte varit någonting.  Ni är fantastiska <3  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♥ Vackra Grekland

12 Maj 2014   Grekland   0 Kommentarer
Grekland har verkligen fått en plats i hjärtat, så vackert. Första gången i Grekland för både min och Paulinas del. Man har ju sett på bilder innan hur fint det är där, men nu när man sett det i verkligen förstår man mer. Så otroligt fint! Vattnet överallt är helt kristall klart! Vi var på en strand som hette Anthony Quinn. Så fort man såg vattnet ville man bara hoppa i och ta ett dopp. Få simma runt i det fina vattnet!
 
Rhodos har även mycket historia i sig. Historian är ju en del av hela Grekland, finns så många olika platser som är bevarat. På Rhodos finns en va världens sju mirakel och så har vi ju Gamle Stan där som är bland världens mest välbevarade stad. Sjukt häftig känsla att gå på gatorna som folk från förr också gott på, där dom har bott. Vissa städer på ön, antar det gäller andra städer i Grekland också, får man ju inte heller bygga om hur som helst. Dom som äger bostaden måste i vissa fall skicka in ansökningar om att få göra om och därefter är det en arkitekt som bestämmer hur man ska göra. Allt för att bevara det gamla så mycket som möjligt.
 
Vi hade lite otur med vädret. Man vill ju ändå ha lite sol när man åker. Men för min del gjorde det ingenting. Man har fått med sig mycket ändå. Vi hyrde ju bland annat bil en dag och åkte runt hela ön, såg mycket fint. Sen åkte vi en tur med Airtours, vårt resebolag, där vi fick se mycket fint. Känner mig helnöjd med en fin semester vecka <3
 
 
 
Kram på er, <3